Rundvee

De Belgische rundveehouderij lijkt voor de buitenwacht vaak in rustig vaarwater te verkeren. Dat komt met name door de koe zelf. Die oogt altijd ontspannen. Altijd relaxed. Bijna nonchalant zelfs. Toch zijn er economisch weinig relevante sectoren die zo innovatief en ambitieus zijn als de rundveehouderij. Weinig sectoren die zo intensief bezig zijn met het continu verbeteren van het rendement.

Het besef is er. Het besef dat we een gezamenlijk belang dienen; en dat onze verantwoordelijkheid als leverancier van mengvoeders verder gaat dan het eigen product. Onze uitdaging is om in te spelen op veranderingen in de markt; of die veranderingen waar mogelijk zelfs vóór te zijn.

Een belangrijke spil daarin is het voer.

Een van de uitdagingen bijvoorbeeld is om een optimale fermentatie te genereren; oftewel: een optimale vertering in de pens van de melkkoe. Want hoe beter de koolhydraten en eiwitten in de maag worden afgebroken, hoe meer bacterieel eiwit er vrij komt.

Het gaat daarbij om het vinden van de meest ideale balans. Om per onderneming een maatwerk mengsel te kunnen leveren. En per koe de optimale aanvulling op het basisrantsoen. Iedere keer weer.

Als specialist in rundveevoer beheerst Fierens dat vak als geen ander. Met een laboratorium, betrokken mensen met jarenlange ervaring in de sector en met korte lijnen tussen advies en productie kunnen we direct inspelen op veranderende behoeften. En daarmee wezenlijk bijdragen aan het realiseren van een telkens hoger rendement.