IN DE (VAK)PERS

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders bezegelen samenwerking

Met trots kondigen Fransen Gerrits BV uit Nederland en Fierens Mengvoeders NV uit België hun samenwerking aan. Beide familiebedrijven gaan vanaf 1-1-2021 intensief samenwerken. Om die samenwerking te bekrachtigen neemt Fransen Gerrits een belang in Fierens Mengvoeders.

Omdat beide bedrijven een familiale, informele cultuur van samenwerken en innovatie hebben, verwachten we de nodige synergievoordelen uit deze samenwerking te halen. Hoewel de werkgebieden van beide bedrijven naadloos op elkaar aansluiten, hebben de directies van Fierens en Fransen Gerrits besloten dat de bedrijven autonoom hun markten blijven bedienen. De klanten van Fierens en Fransen Gerrits kunnen daardoor maximaal profiteren van deze samenwerking zonder dat de persoonlijke, vertrouwde relatie onder druk komt te staan. 

Door kennis te bundelen kunnen we onze voeders en adviezen verder verbeteren en zodoende onze klanten nog beter van dienst zijn. Door een grensoverschrijdend netwerk in Zuid-Nederland en Vlaanderen is samenwerken binnen de keten makkelijker en daar kunnen onze klanten hun voordeel mee doen. Op diverse werkgebieden binnen de bedrijven zijn schaalvoordelen te behalen, zoals inkoop, nutritie, automatisering en kwaliteitszorg.

Een samenwerking die dus volop kansen biedt in een steeds verder consoliderende mengvoermarkt in Noordwest Europa. Fierens en Fransen Gerrits gaan voor een gezonde toekomst samenwerken, samen met haar klanten en medewerkers.

Fransen Gerrits BV

Fransen Gerrits BV  is de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland met de hoofdzetel in Erp. Opgericht in 1897 als molenaarsbedrijf is het uitgegroeid tot één van de grootste mengvoerbedrijven van Nederland. Ze produceert voer voor varkens, rundvee en konijnen. Met voer en advies helpt Fransen Gerrits haar klanten succesvol te zijn. Fransen Gerrits BV brengt haar voeders onder drie merken op de markt. Fransen Gerrits is het merk voor de varkenshouderij, Victoria Mengvoeders voor de rundvee- en konijnenhouderij en Vikra Futter voor de Oost-Duitse varkens- en rundveehouderij.
www.fransengerrits.nl
Voor informatie kunt u bellen met Huub Fransen, tel. +31 413 213261

Fierens Mengvoeders NV

Fierens Mengvoeders NV is een Belgisch mengvoerbedrijf met de hoofdzetel in Temse. Het familiebedrijf is 85 jaar oud en specialist in varkensvoer en grondstofspecialiteiten voor diervoeding en humane voeding. Ze produceert voer voor varkens en rundvee. Daarnaast produceert ze ontsloten granen, waaronder Fieroat, een ontsloten haver.
www.fierens.be
Voor informatie kunt u bellen met Alexander Libens, tel +32 3722 9261

 

 

ARTIKEL Gazet van antwerpen (2014)

"Toen we gevraagd werden om een interview te doen voor de gazet van Antwerpen, hebben we toch 2 keer nagedacht. Onze sector wordt zo vaak in een negatief daglicht geplaatst. Ik ben voor de kans gegaan, heb het interview goed voorbereid en op mijn verjaardag verscheen dit prachtig artikel. Klik op het artikel om het te lezen..."
 

Varken_eet_gezond

 

HAPPIE CONCEPT (2013)

"Met het maken van het HAPPIE concept hebben we enkele heilige huisjes in de samenstelling van de voeders opnieuw in vraag gesteld. Peper en zout alleen zou ook zeker niet voldoende geweest zijn om een meetbaar én zichtbaar verschil te maken naar gezondheid en antibioticareductie. Het moest drastisch anders. En daar zijn we dan ook voor gegaan. Het resultaat: HAPPIE voeders voor de zeug, HAPPIE speen, HAPPIE baby als starter. Lees hieronder meer over het concept..."

 

 

BEDRIJFSPORTRET (2011)

Met de start van FIERENS ontsloten granen zijn we ingegaan op het maken van een bedrijfsportret. In het portret kan je lezen hoe het allemaal begon tot de productie van ontsloten haver. Klik op het portret om het te lezen...

bedrijfsportret